De rol van het groepsbestuur heeft grote invloed op de kwaliteit van de groep. In groepen waar het bestuur hoger gewaardeerd wordt, is ook de motivatie bij leiding hoger en wordt gezamenlijk meer bereikt. Een goed draaiende groep heeft een slagvaardig bestuur, dat weet wat van een modern bestuur wordt verwacht. Het project Bestuursontwikkeling gaat hier dieper op in. 

Bij het project Bestuursontwikkeling gaan besturen in vier dagdelen aan de slag om door te groeien naar STER-besturen . Tijdens deze avonden wordt nagedacht over de rol, taken en verantwoordelijkheden aan de hand van praktische en relevante thema’s. Intervisie met andere besturen zorgt voor verdieping. Besturen kiezen steeds hun eigen actiepunten. Dit traject is nuttig voor groepsbesturen met veel nieuwe leden, maar ook voor bestaande besturen die willen kijken of ze het als team goed doen of juist met elkaar willen kijken naar de toekomst. Elk bestuur dient met minimaal 3 leden vertegenwoordigd zijn. Per avond kan de samenstelling wijzigen. Een deelnemend bestuurslid worden kan worden vervangen. Er is ruimte voor 5 groepen. In de loop van jaar zal bekeken worden of in het najaar een derde ronde wordt gepland. 

Carla Vermeulen en Henk Kronenberg verzorgen als bestuurcoaches de workshops voor het project bestuursontwikkeling. Zij zijn in oktober 2017 gestart met de eerste groep deelnemers. De vier avonden eindigen op 19 februari 2018. 

In januari 2018 starten ze met een tweede groep. De inschrijving voor de tweede groep (maandagavonden 29-01, 26-02, 26-03 en 23-04) staat open in SOL onder Bestuursontwikkeling "Ster(k) bestuur".

Er is nog plaats voor drie groepsbesturen. De inschrijving staat ook open voor groepen buiten Regio Vlietstreek. De workshops worden gehouden in de clubhuizen van de deelnemende groepen. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Informatie via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon Henk 06-54911709.