1        Inschrijven

1.1       Zelf inschrijven

Je moet jezelf, via SOL (Scouts Online) inschrijven voor een training of workshop. Hiervoor heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Heb je nog geen gebruikersnaam/wachtwoord? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan. Werken met SOL is één van de competenties voor leidinggevende, dus laat dit niet over aan een ander. We gaan er van uit dat je voor je aanmelding zelf binnen je groep hebt overlegd over jouw deelname.


1.2       Betalen

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen training, ook voor de betaling! Je kunt alleen deelnemen aan een training of betaalde workshop als jouw groepspenningmeester toestemming geeft voor het gebruik van de groepsrekening. Na toestemming groepspenningmeester wordt de factuur achter jouw inschrijfformulier pas zichtbaar. (Bij de bevestiging van je aanmelding ontvang je een factuur). Je moet er zelf voor zorgen dat deze factuur bij de penningmeester terechtkomt. Je deelname is pas definitief na ontvangst van de betaling. We vragen je begrip er voor dat we geen rekening kunnen houden met afwijkende afspraken binnen de groepen van onze deelnemers. Levert het bovenstaande problemen op, regel het zelf binnen je groep. Géén betaling is géén deelname.


1.3       Annuleren

1.3.1   Annuleren door de deelnemer bij meerdaagse trainingen

Tot 2 maanden voor aanvang van de training kun je gratis annuleren. Tussen 2 maanden en 1 maand betaal je bij annulering € 40,00. Daarna is bij annulering het volledige bedrag verschuldigd. Je mag je zonder kosten, tot drie weken voor aanvang van de training, laten vervangen door een lid van het leidingteam van je eigen groep. Vervanging door een leidinggevende van een andere groep kan alleen in overleg.


1.3.2   Annuleren door de deelnemer bij dagtrainingen

Tot 2 maanden voor aanvang van de training kun je gratis annuleren. Tussen 2 maanden en 1 maand betaal je bij annulering €15. Daarna is bij annulering het volledige bedrag verschuldigd.

 1.3.3   Annuleren door de deelnemer bij gratis workshops

Aan annuleren zijn geen kosten verbonden.

 1.3.4   Annuleren door het trainingsteam

Het trainingsteam streeft er naar elke aangeboden training door te laten gaan. Het kan echter voorkomen dat een training moet worden geannuleerd. De annulering wordt tijdig gemeld en reeds ingeschreven deelnemers krijgen hulp bij het vinden van alternatieven.. Uiteraard ontvang je in dat geval je deelnemersbijdrage volledig terug.

 1.4       Dieet

Op het inschrijfformulier kan je dieetwensen aangeven.

Vergeet deze niet in te vullen, zeker als je bepaalde voedselallergieën hebt of vegetarisch/veganistisch bent. Onze kookstaf zal er dan alles aan doen om, ook voor jou, lekkere maaltijden te bereiden. Wanneer je pas tijdens de training je dieetwensen kenbaar maakt, kan hier helaas geen rekening mee worden gehouden.

 

2        Tijdens de training

2.1       Kwalificatiekaart

Voor opgave moet je samen met je praktijkbegeleider de kwalificatiekaart voor jouw functie doornemen. Aan de hand hiervan stel je een TOP (Talent Ontwikkel Plan) op. Aan de hand van je TOP bepaal je daarna je trainingsvraag. Deze vraag kan bij de inschrijving in SOL worden ingevoerd. Zorg ervoor dat de vraag zo specifiek mogelijk is, zodat het trainingsteam deze op een adequate manier kan behandelen of je misschien doorverwijzen naar een andere training. Tijdens de training zal het trainingsteam er voor zorgen dat er voldoende aandacht wordt besteed aan je trainingsvraag/vragen. Schroom niet om trainers vragen te stellen of een probleem voor te leggen. De trainers zijn er juist om je te helpen op weg naar je kwalificatie!

 2.2       Gedeeltelijk volgen

Het gedeeltelijk volgen van een training is niet mogelijk.

Als je slechts een deel de training kan of wil volgen, schrijf je dan niet in. Kijk eerst of de training ook op een andere datum wordt gegeven. In een aantal regio’s is het mogelijk om modules uit het trainingsaanbod los te volgen. Voor hulp kun je contact opnemen met de praktijkcoach van jouw regio.


2.3       Tijdens de training is er een aantal belangrijke regels:

 • Zorg dat je op tijd bent!
 • Er bestaan geen domme vragen! (Snap je iets niet? Geef dit dan aan, je bent immers op de training om te leren);
 • Weet of kun je alles al met betrekking tot een bepaalde module? Geef dit dan aan, het trainingsteam kan je hulp goed gebruiken;
 • Heb je een vraag op een moment dat de trainers hier niet op in kunnen gaan? Schrijf je vraag dan op het parkeervel. Deze hangt op een centrale plek in de trainingsruimte en wordt regelmatig bekeken door de trainers;
 • Behandel elkaar en de trainingsstaf met respect. Indien het gedrag van iemand je irriteert, meld dit dat aan de cursusstaf. Zij zullen hier dan adequaat op inspringen;
 • Tijdens de training gelden er regels met betrekking tot het gebruik van mobiele telefoons, drugs, alcohol en tabak;
 • Tijdens de training is het gebruik van een smartphone of mobiele telefoon buiten de pauzes niet toegestaan, tenzij een bepaald onderdeel van de training hierom vraagt;
 • Het gebruik van drugs leidt tot onmiddellijke uitsluiting van de training;
 • Roken kan tijdens de pauzes op de daarvoor aangewezen rookplekken (dat geldt ook voor e-sigaretten);
 • Tijdens een weekendtraining:
  • Is het niet toegestaan om thuis te overnachten;
  • Vraag je tijdens het informele gedeelte van de training op zaterdagavond af in hoeverre je de training op zondag nog kunt volgen in relatie tot alcoholgebruik en benodigde nachtrust;
 • Het nuttigen van alcoholische dranken is alleen toegestaan tijdens het informeel op de zaterdagavond;
 • Het zelf meenemen van alcoholhoudende dranken is niet toegestaan, de trainingsstaf verzorgt een, beperkt, aanbod van bier en wijn, tegen een vriendelijke prijs;
 • Na 23.00 uur is het stil. Zorg ervoor dat je andere deelnemers en omwonenden niet stoort;
 • Ruim voordat je naar bed gaat zoveel mogelijk op. Flesjes terug in het krat, lege glazen en schaaltjes in de keuken, etc.

2.4       Uitzonderingen

Uitzonderingen bevestigen de regel. Zijn er omstandigheden waardoor je meent van één of meer van de deelnemersvoorwaarden te moeten afwijken, neem dan een week voor het begin van de training contact op met de trainingscoördinator. Tijdens de training zelf is aanpassing niet meer mogelijk.