Het regioteam deskundigheidsbevordering draagt zorg voor de Scouting Academy en trainingen en bestaat uit het trainingsteam, het EHBO-trainingsteam, het team bestuursondersteuning en het team instructeurs. De coördinator Deskundigheidsbevordering(SA en Training) wordt benoemd door de regioraad.

De leden van de teams worden benoemd door het regiobestuur.

Het team deskundigheidsbevordering heeft tot taak:
- Het inventariseren van de behoefte aan deskundigheidsbevordering;
- Het coördineren, organiseren en evalueren van het begeleidings- en ondersteuningsaanbod;
- Het ondersteunen van de groepsbegeleiders en praktijkbegeleiders;
- Het bewaken van de kwaliteit van de deskundigheidsbevordering;
- Het deelnemen aan landelijke overleggen met betrekking tot het werkterrein van het team.

Hiertoe worden, in samenwerking met omliggende regio’s, trainingen en workshops aangeboden en bieden de praktijkcoaches ondersteuning aan praktijkbegeleiders en de bestuurcoaches bieden ondersteuning aan de groepsbesturen.

Coördinator Deskundigheidsbevordering (SA en Training)
- vacature

Trainingsteam:
Het regiotrainingsteam biedt trainingen aan volgens Scouting Academy.
- Bob van Bree (voorzitter)
- Joost Kamphuisen
Ed de Leur
- Daniëlle (Daan) Pols
- Hans Schallig
- Rosalie Elstein

EHBO trainingsteam
- Sophie van Blijswijk
Martijn van Gerven
- Ido Pat-El
- Rob van Rijn (coördinator)
- Maarten van Tielrooij

Trainingsbeheerder: Ruud de Leur

Praktijkcoaches:
De praktijkcoaches werken samen met die van Regio Den Haag.
- Peter Kloosterboer
- Patricia Hulst

Bestuurscoaches:
De bestuurscoaches verzorgen Bestuurontwikkeling workshops.
- Carla Vermeulen
- Henk Kronenberg