De groepsbesturen van de Van Weerden Poelman (Vlietstreek), Stanley 55 (Den Haag), Macdonald (Den Haag), Sint Joris 5 (Den Haag) en Prins Hendrik (Westland) hebben op 16 april met succes het traject STER Besturen Scouting afgerond.

Gedurende 4 avonden vanaf eind januari 2018 hebben de bestuurscoaches Carla Vermeulen en Henk Kronenberg de besturen laten nadenken over de rol, de taken en verantwoordelijkheden aan de hand van praktische en relevante thema's. De onderlinge uitwisselingen tussen de besturen en de oefeningen op de groep in de tussenliggende weken hebben bijgedragen aan een succesvol traject. De reacties op Post-its aan het eind van de avond spreken voor zich. 

Op 11 juni komen de STER besturen bijeen tijdens het Bestuurscafé waar gelegenheid is om ervaringen te delen met de andere deelnemers. 

In oktober 2018 start de derde ronde van Bestuursontwikkeling voor groepsbesturen in de Regio's Vlietstreek, Den Haag, Westland en evt ook Delfland. Op 11 juni zullen de nieuwe data bekend worden gemaakt en in SOL worden opgenomen. 

 

De trotse STER besturen van BO2:

Prins Hendrik (Hoek van Holland); Sint Joris 5 (Den Haag); Stanley 55 (Den Haag), Macdonald (Den Haag); Van Weerden Poelman (Ypenburg, Den Haag)